zwanger worden denk en aan zwangerschap

Kinderwens? Tips om zwanger te worden

Heb jij een kinderwens? Zwanger worden is niet niks. Eerst moet je daar goed over nagedacht hebben en dan moet het nog lukken ook. In dit blog wat tips om zwanger te worden. De een raakt na de eerste keer vrijen al zwanger, terwijl de ander hier jaren over moet doen. Timing en regelmaat heeft hier alles mee te maken. Natuurlijk helpt voeding mee met het vergroten van de kans om zwanger te worden, maar die kans blijft uiteindelijk het grootst op bepaalde dagen voor en na je ovulatie.

Wanneer is dan de beste tijd om te vrijen?

Dit ligt aan jouw eigen menstruatie. Tijdens de menstruatiecyclus komt er een eicel vrij. Dit proces wordt de ovulatie genoemd waarbij de eicel bevrucht zou kunnen worden door een zaadcel. Deze vruchtbare periode verschilt van mens tot mens en daarom is het handig om eerst te kijken naar belangrijke zaken die hierbij komen kijken.
Een zaadcel die in het lichaam van de vrouw terecht is gekomen, kan ongeveer 5 dagen blijven leven. Een eicel leeft daarentegen veel korter (nadat het is vrijgekomen door de ovulatie). De kans op bevruchting is het grootst net na de ovulatie, maar de eicel blijft zelf ongeveer 24 uur in leven.
De eisprong is meestal 14 dagen voor de eerste dag van je volgende menstruatie. Als jouw cyclus 28 dagen duurt, krijg je de eisprong waarschijnlijk rond dag 14. Je kan jouw cyclus berekenen door de dagen te tellen vanaf de eerste dag van je menstruatie tot de eerste dag van jouw volgende menstruatie. De beste tijd om dan te vrijen is de dag van de ovulatie zelf en de twee dagen daarvoor.

kinderwens zwanger worden

Wat voor andere tips vergroten de kans op zwangerschap?

  • Doe aan voorspel: dit zorgt voor meer opwinding en dus een vergrote kans om zwanger te raken. Opwinding zorgt namelijk voor een betere zaadkwaliteit van de man en een vochtigere, betere omgeving voor de zaadcellen in de vagina van de vrouw.
  • Probeer als vrouw ook klaar te komen: een orgasme zorgt voor samentrekkingen van de baarmoeder, waardoor zaadcellen sneller richting de baarmoeder worden geduwd.
  • Blijf na de seks nog even liggen: als je na de vrijpartij 10 minuten blijft liggen met je billen op een kussen, zorg je ervoor dat jouw bekken in een positie worden gezet waarbij de zaadcellen sneller richting de baarmoeder kunnen voortbewegen.
  • Een gezonde levensstijl, gezonde voeding en niet roken of alcohol drinken helpen mee aan de vruchtbaarheid.
  • Zorg voor voldoende lichaamsbeweging.
  • Probeer geen stress te hebben, blijf positief.

Winkelwagen
De waardering van gayavit.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 19 reviews.