yoga sporten tips en tricks

5 tips om je bloedsomloop te verbeteren

5 snelle tips om je bloedsomloop verbeteren.

 

Als je je bloedsomloop wilt verbeteren zijn er een aantal dingen die je zelf al heel makkelijk kan doen.
Zeker als je veel achter je bureau zit en dan ook nog vaak ‘s avonds heerlijk lang gaat Netflixen kan het zijn dat je bloedsomloop verminderd. Ook mensen met overgewicht of mensen met veel staand werk kunnen last hebben van zware benen. Vooral ’s winters hebben mensen last van een verminderde bloedsomloop, dat is natuurlijk logisch want het is dan vaak koud, nat en vroeg donker. Niet de ideale omstandigheden om naar buiten te gaan.
Toch kan je door kleine aanpassingen je bloedsomloop (bloedcirculatie) verbeteren.

Tip 1 – Beweeg gedurende de dag

Heb je een zittend beroep? Beweeg dan tussendoor wat. Doe tussendoor wat beenoefeningen en haal tussendoor geregeld wat koffie, water of thee. Ook kan je wat vaker naar het toilet gaan waardoor je weer even kan lopen. Ga tijdens je lunchpauze een blokje om en neem de trap in plaats van de lift. Zit zo min mogelijk met je benen over elkaar of met je voeten gekruist. Je kan ook een voetensteun voor onder je bureau neerzetten. Hierop kunnen je voeten steunen als jij zit en zullen je onderbenen niet worden afgekneld. Bovendien zit het vaak niet lekker met je benen over elkaar en een voetenbankje, dus een win-win situatie.

Tip 2 – Verzorg je benen

Douche niet te heet, ook al is dat verleidelijk zeker in de wintermaanden. Spoel aan het einde van je douche je benen met koud water af, van onderen naar boven zo stimuleer je de bloedcirculatie. Ook kan het helpen om je benen te masseren, doe dat dan ook weer van beneden naar boven, om het bloed in je benen naar boven te stuwen. Er zijn ook speciale massage apparaten of borstels te koop ter ondersteuning van deze massages.

benen masseren bloedsomloop

Tip 3 – Oefeningen doen, fietsen, wandelen of sporten

Doe regelmatig oefeningen, probeer eens yoga, ga wandelen of fietsen. Dit kan natuurlijk gewoon thuis, in de sportschool of yogaschool. Er zijn een hoop clubs en lessen die je kan bezoeken, probeer eerst wat proeflessen zodat je weet wat het inhoudt. Ook op YouTube staat heel veel aan lessen. Kijk eens bij https://www.youtube.com/user/happywithyoga Zeker na de afgelopen Corona periodes zijn veel sportscholen een kanaal begonnen.
Het gaat erom dat je beweegt, het hoeft niet eens heel intensief. Als je dagelijks minimaal 30 minuten redt ben je al goed bezig!

Tip 4 –  Pas je voeding aan

Probeer gezond te eten. Gezonde, verse en onbewerkte voedingsmiddelen. Je kan hierbij denken aan Citrusfruit, verse groene blad groenten en af en toe verse vette vis zoals zalm of makreel. Ook verzelrijke voeding kan zorgen voor een betere bloedcirculatie.

Gebruik kruiden in je voeding die bekend staan ter verbetering van de bloedsomloop. Hierbij kan je denken aan kurkuma, cayennepeper, kaneel en knoflook. Ook gember staat hoog op dit lijstje en wordt al eeuwen gebruikt in de traditionele Indiase en Chinese geneeskunde. Gember kan de bloeddruk verlagen en de bloedcirculatie verbeteren. Ook kan je gerust dagelijks een klein handje walnoten nemen of wat bessen.

Tip 5 – Verander je lifestyle

Het beperken of het stoppen met een aantal gewoontes kunnen enorm helpen om je bloedsomloop sterk te verbeteren.
Hierbij kan je denken aan:

  • Het beperken van overmatig alcohol gebruik
  • Het beperken van cafeïne gebruik
  • Bij overgewicht of obesitas of dieet te gaan
  • Stoppen of minderen van roken
  • Probeer stress te vermijden.

Met deze 5 tips ben je al goed bezig om je bloedsomloop te verbeteren.

Winkelwagen
De waardering van gayavit.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 19 reviews.