spataderen voorkomen

Oefeningen tegen spataderen

Een belangrijke oorzaak van spataderen is te weinig beweging. Onvoldoende bewegen verslechtert de bloedsomloop in de benen. Dagelijks een paar simpele oefeningen doen is een geweldige manier om dit proces tegen te gaan. Dit is dan ook echt iets waar iedereen aan zou moeten denken, ongeacht de leeftijd. Lees snel verder voor de beste en makkelijkste oefeningen om spataderen te voorkomen.

Wandelen

Dit lijkt een beetje voor de hand liggend, maar lopen is ontzettend belangrijk om spataderen te voorkomen.
Lopen zorgt ervoor dat de kuitspieren samentrekken en ontspannen, waardoor het bloed uit de benen weer omhoog wordt geduwd. Als je bijvoorbeeld op kantoor werkt of overdag veel zit kan het wat lastiger zijn om genoeg te bewegen maar met kleine aanpassingen in je dag kan het alsnog. Neem eens de trap in plaats van de lift of probeer lekker een wandeling te maken tijdens de pauze.

Kuitoefeningen

Dit is een hele makkelijke oefening om te doen tijdens het zitten. Deze oefening is dus geweldig voor kantoormedewerkers maar ook voor mensen die veel thuis zitten of reizen.
Begin met je voeten plat op de grond. Trek dan voorzichtig je tenen op, zodat je kuitspier zich uitrekt. Daarna laat je je tenen weer zakken tot op de grond en til je je hielen omhoog. Herhaal deze beweging een paar minuten of zo vaak mogelijk. Als alternatief kan je ook je benen recht voor je uitstrekken en je tenen afwisselend naar beneden doen.

Mountain climbers

Als je op zoek bent naar een simpele oefening die je makkelijk thuis kunt doen, dan zijn Mountain Climbers een goed keuze.
Begin in een plankpositie, trek één knie naar je borst, kom dan terug en doe hetzelfde met het andere been. Doe dit steeds sneller voor een zwaardere training. Je kunt dit ook combineren met andere oefeningen om zo een hele thuis-training te doen.

oefeningen spataderen benen
Spataderen op de benen.

Wat nu als je al spataderen hebt?

Als je al spataderen hebt maar wilt voorkomen dat ze erger worden, dan zullen deze oefeningen daarbij ook kunnen helpen. Daarnaast kun je overwegen om wat extra ondersteuning te krijgen van een crème zoals Varikosette. Deze crème kan helpen om de symptomen van spataderen, zoals zware en vermoeide benen te verminderen. Varikosette bevat o.a. Aloë Vera gel, limoenschil extract en wilde rozenolie.

Winkelwagen
De waardering van gayavit.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 19 reviews.