zwangere vrouw

Wanneer komt de baby?

Wanneer komt de baby?

Wanneer komt jouw baby? Natuurlijk als je weeën krijgt. Bij iedere vrouw begint de bevalling natuurlijk anders. Bij de een zijn de weeën heel heftig en duren ze lang, bij de ander duren de weeën maar heel even en is de baby snel geboren. Hoe en wanneer de baby wordt geboren verschilt per vrouw.

Als de vliezen rond 9 maanden breken is het vrijwel zeker dat de baby geboren gaat worden!

Wanneer de vliezen breken verlies je opeens vruchtwater. Dit is heldere vloeistof met wat ‘stukjes’ erin. Als het vruchtwater een andere kleur heeft ga dan gelijk naar het ziekenhuis. Gekleurd vruchtwater kan op een complicatie duiden. Bel als je vliezen zijn gebroken altijd je verloskundige, hij/zij helpt je dan verder. Let wel op, als je na 24 uur nog geen weeën hebt gehad moet je sowieso opgenomen worden in het ziekenhuis. Er zit als het ware een scheur in je baarmoeder waardoor infecties heel makkelijk naar binnen kunnen dringen.

Wanneer bel je de verloskundige?

Het is verstandig met je verloskundige vooraf af te spreken wanneer je hem/haar het beste kan bellen. We spreken van een wee als je met regelmaat een uur lang bijna elke vijf minuten een harde pijnlijke scheut door je buik voelt gaan. Deze pijnscheut houdt ongeveer een minuut aan. Per moeder verschilt de hevigheid van de weeën, er is dus geen maatstaf qua pijn.
De meeste vrouwen vinden de pijn van de weeën goed te verdragen, andere vrouwen vinden het niet uit te houden. Het grootste gedeelte  van de vrouwen hebben tijdens de weeën vooral pijn in de buik. Er zijn ook vrouwen die de pijn vooral in hun rug en/of hun benen voelen. Soms kan de pijn van plaats wisselen. Rug weeën doen volgens de meeste vrouwen meer pijn dan buikweeën.

wee bevallen baby blog

Wanneer de vliezen zijn gebroken en de weeën zijn begonnen is het wachten tot de baby geboren kan worden. De baby heeft ruimte nodig om door de baarmoedermond te kunnen. De weeën zorgen ervoor dat deze ruimte gemaakt wordt. Het kan best lang duren voordat je daadwerkelijk mag gaan persen, bij veel moeders duurt het zo’n 12 uur, of langer. Bij een tweede of derde kindje gaat de bevalling vaak sneller en makkelijker.

Bij een tweede en opvolgende bevallingen heb je het voordeel dat je precies wat er gaat gebeuren tijdens je bevalling en je bent dan veel meer ontspannen.

Weetje:

Wist je dat maar 5% van alle baby’s wordt geboren op de uitgerekende datum?

In 2020 werden er 168 681 kinderen geboren!

 

Winkelwagen
De waardering van gayavit.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 19 reviews.