Wat is collageen?

Collageen, je hoort en leest er veel over. Je kunt collageen innemen in de vorm van een supplement, maar je kunt het ook smeren als serum, dag- of nachtcrème.
Collageen is een eiwit dat voorkomt in het bindweefsel van je lichaam. Het is het meest voorkomende eiwit in je lichaam en helpt structuur te geven aan je huid, botten en andere weefsels. Collageen is verantwoordelijk voor het behoud van de sterkte en flexibiliteit van deze weefsels en is betrokken bij het herstel en wederopbouw van beschadigd weefsel. Collageen komt voor in verschillende delen van het lichaam, waaronder de huid, pezen, ligamenten (banden van bindweefsel die botten of kraakbeen verbinden) en botten.

Wat kan collageen betekenen voor de huid?

Collageen is dus een eiwit dat zich onder andere bevindt in je huid, haar en nagels. Het is verantwoordelijk voor het behoud van de sterkte, elasticiteit en structuur van deze weefsels. Collageen supplementen innemen kan helpen om fijne lijntjes en rimpels te verminderen, de elasticiteit van de huid te verbeteren en de algehele gezondheid en het uiterlijk van de huid, het haar en de nagels te verbeteren.

dailyvit marine collagen capsules

Is collageen belangrijk bij de botaanmaak in je lichaam?

Ja, collageen is een belangrijk bestanddeel van botweefsel. Het is een van de belangrijkste eiwitten waaruit botten bestaan, samen met mineralen zoals calcium en fosfor. Collageen helpt bot zijn kracht en veerkracht te geven. Collageen is ook belangrijk voor het proces van botvorming en botherstel. Wanneer een bot beschadigd is, vormen collageenvezels een ‘brug’ voor nieuwe botcellen om op te groeien. Dit helpt schade te herstellen en de sterkte van je botten te houden. Collageen speelt dus zeker een belangrijke rol in de opbouw en functie van bot in je lichaam.

Vanaf welke leeftijd kun je collageen gebruiken?

Collageen is van nature in de huid aanwezig is. Naarmate we ouder worden, neemt de productie van collageen in de huid op natuurlijke wijze af, wat kan zorgen voor fijne lijntjes, rimpels en andere tekenen van veroudering. De productie van collageen loopt vanaf ongeveer je 25ste af en je kan dan al wat veroudering in je huid opmerken, zoals fijne lijntjes. Je kan vanaf dat moment dat het jou begint te storen ervoor kiezen om collageen product te gaan bijslikken. Het bijslikken van een collageen supplementen kan eigenlijk worden gedaan door iedereen, voor het  behouden van een stralend uiterlijk en voor het behoud van gezond en sterk botweefsel.

Wat heeft een beter resultaat, viscollageen of rundercollageen?

Het is nog niet goed onderzocht welk type collageen effectiever is in het bieden van de vele voordelen. Zowel viscollageen als rundercollageen worden gebruikt in huidverzorgingsproducten en voedingssupplementen. Sommige mensen geven de voorkeur aan viscollageen, omdat het is afgeleid van een duurzamere bron en minder snel allergische reacties zou veroorzaken. Collageensupplementen worden dus gemaakt van verschillende bronnen van runderen, vissen en tegenwoordig ook planten. Ook geven mensen er soms de voorkeur aan om een specifiek type collageen te gebruiken op basis van ethische of voedingsoverwegingen.

Wat werkt beter collageenpoeder of een collageencapsules?

Ook hier is niet een duidelijk antwoord op te geven! Zowel poeders als capsules werken natuurlijk allebei. Beiden bieden de voordelen voor de huid en de andere weefsels.
Het is meer je persoonlijke voorkeur. Sommige mensen geven de voorkeur aan collageenpoeders, omdat dit makkelijk in drankjes kan worden gemengd en onderweg kan worden gedronken. Denk aan een smoothie of shake. Meer mensen hebben een voorkeur voor capsules, omdat ze makkelijk zijn door te slikken en sneller in te nemen zijn. Het voordeel van capsules is ook dat je er geen nare bijsmaak van hebt. Bovendien kan je capsules ook open maken, mocht je ze een keer in een drankje willen mengen. De keuze tussen collageenpoeder, capsule of tablet komt dus neer op jouw eigen voorkeur, wat het beste werkt voor jou. Het moet passen bij jouw behoeften en je levensstijl.

fish collagen capsules or tablets

Wat is het resultaat van de combinatie collageen met hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is ook een stof die van nature in je huid aanwezig is. Het helpt de huid gehydrateerd en stevig te houden, waardoor deze er jonger uitziet. Collageen is een eiwit dat ook in de huid zit en helpt de sterkte en structuur van de weefsels te behouden. Wanneer hyaluronzuur wordt gecombineerd met collageen, kan de combinatie het uiterlijk van de huid helpen verbeteren door rimpels en fijne lijntjes te verminderen en de algehele teint en textuur van de huid te verbeteren. De combinatie kan ook helpen om de hydratatie van de huid, de ‘glow’, te verbeteren, waardoor je huid er stralender en jonger uitziet.

Wat is een goed collageensupplement?

Er zijn veel collageensupplementen op de markt en welke de beste is voor jou hangt af van je specifieke behoeften en voorkeuren. Wel is het belangrijk te kijken naar het type collageen. Collageensupplementen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder gehydrolyseerd collageen, collageenpeptiden en collageeneiwit.
Gehydrolyseerd collageen is afgebroken tot kleinere peptiden, die gemakkelijker door het lichaam kunnen worden opgenomen.
Collageenpeptiden zijn kleine peptiden die lijken op gehydrolyseerd collageen. Collageen eiwit is een completere vorm van collageen die een breder scala aan aminozuren bevat.

Gehydrolyseerd collageen is verder bewerkt dan gewoon collageen en bestaat uit pure eiwitten met een laag moleculair gewicht, zodat het binnen enkele minuten wordt opgenomen. Collageenhydrolyzaat bevat specifieke aminozuren en aminozuurverbindingen die je lichaam goed kan opnemen en verwerken. Gehydrolyseerd collageen betekent eigenlijk dat de eiwitmoleculen zo klein zijn gemaakt dat ze gemakkelijker door je lichaam worden opgenomen.

Gehydrolyseerd collageen is eigenlijk de beste vorm.
Dat is waarom
 wij deze vorm gebruiken in onze Dailyvit Marine (VIS) Collageen met Hyaluronzuur en Vitamin C!

collagen fish capsules gayavit

Winkelwagen
De waardering van gayavit.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 19 reviews.