magnesium citraat met B6

Magnesium citraat met B6: wat is het en waarom is het belangrijk?

Magnesium is een onmisbaar mineraal voor een optimale gezondheid. Magnesium is betrokken bij maar liefst 300 verschillende reacties in ons lichaam. Doordat ons lichaam zelf geen magnesium kan aanmaken, is het belangrijk dat je dit door voeding en eventuele supplementen voldoende binnenkrijgt. Ook vitamine B6 heeft een belangrijke rol in ons lichaam. Een langdurig tekort aan magnesium en vitamine B6 kan zorgen voor een verminderde weerstand, zenuwaandoeningen en uiteindelijk zelfs bloedarmoede. Gelukkig kun je dit voorkomen door te letten op je voeding en supplementen te gebruiken om je voorraad aan te vullen en je lichaam gezond te houden. Magnesium is dus een onmisbaar mineraal voor een optimale gezondheid.

Wat is Magnesium citraat met B6?

Er zijn veel verschillende vormen van magnesium. Je hebt zowel organische als anorganische verbinden. Organische magnesium heeft een optimale opname, terwijl anorganische magnesium een lage opname heeft. Magnesium citraat is een organische vorm van magnesium die gemakkelijk door het lichaam kan worden opgenomen. Magnesium citraat is van de organische vormen de beste keuze voor je spieren.

B6 (pyridoxine) is een vitamine die essentieel is voor de gezondheid van het zenuwstelsel en het verminderen van stress en angst. Vitamine B6 is zorgt voor meer dan 100 enzymreacties in ons lichaam. Wanneer magnesium citraat en B6 worden samengevoegd, vormen ze een supplement dat verschillende gezondheidsvoordelen biedt. Magnesium citraat met B6 is een natuurlijk voedingssupplement dat geen bijwerkingen heeft.

Voordelen van magnesium citraat met B6 voor de gezondheid

Magnesium citraat en vitamine B6 hebben beide belangrijke rollen in verschillende processen in ons lichaam. In combinatie werken ze nog beter en versterken ze elkaar zelfs. Zo bevordert vitamine B6 de opname van het mineraal magnesium. Magnesium citraat met B6 biedt een aantal belangrijke voordelen voor de gezondheid, waaronder:

  • Ontspanning van de spieren
  • Verbetert de slaapkwaliteit
  • Vermindert vermoeidheid
  • Verlaagt de cholesterolspiegel
  • Verbetert de weerstand
  • Reguleert de bloeddruk
  • Zorgt voor gezonde botten en tanden
  • Verbetert de gemoedstoestand
  • Vermindert stress en angst
  • Verbetert het geheugen en concentratievermogen

Magnesium is een onmisbaar mineraal voor een optimale gezondheid.

Voedingsbronnen van magnesium en B6

Wat zijn nou voedingsbronnen waar magnesium en B6 in zit? Magnesiumrijke voeding zijn met name: noten en zaden, avocado’s, bananen, broccoli, peulvruchten, pure chocola en groene bladgroente als spinazie, andijvie, boerenkool en raapstelen. Met name in noten, zaden en pure chocola van boven de 85% is het meeste magnesium te vinden. Het is dus verstandig om deze producten regelmatig terug te laten komen in je voeding.
Vitamine B6 is te vinden in bijna alle voeding, namelijk: vlees, vis, eieren, brood en graanproducten, zuivelproducten, peulvruchten, noten, groente. De hoeveelheid B6 verschilt per product. Zo bevatten eieren en ongezouten walnoten relatief veel vitamine B6.

Hoeveel magnesium heeft het lichaam nodig?

De dagelijks hoeveelheid magnesium is voor een volwassen vrouw gemiddeld 300 mg per dag. Een volwassen man heeft iets meer nodig en heeft gemiddeld 350 mg magnesium per dag nodig. De aanbevolen hoeveelheid vitamine B6 is 1,5 mg voor een volwassen man en vrouw. De opname van vitamine B6 uit voeding is gemiddeld zo’n 75%. De opname uit supplementen is een stuk hoger, namelijk rond de 95%. Bij bepaalde groepen mensen is er een hogere hoeveelheid nodig.

Voor wie is magnesium citraat met B6 geschikt?

Voldoende magnesium en B6 is voor iedereen belangrijk. Waarschuwingen van een magnesium en B6 tekort zijn: vermoeidheid, een verminderde weerstand, depressie, lusteloosheid en spierkrampen. Wanneer je last krijgt van deze klachten is het verstandig om na te denken over een goed supplement. Er zijn een aantal groepen die meer risico lopen op een magnesiumtekort. Deze mensen hebben meer magnesium en vitamine B6 dan gemiddeld nodig.
Zo kunnen mensen met chronisch darmproblemen onvoldoende magnesium opnemen. Ook zwangere vrouwen, borst voedende vrouwen en sporters en atleten lopen risico op een tekort. Deze groepen hebben namelijk een verhoogde behoefte aan magnesium en vitamine B6. Voor het behoud van een goede gezondheid is het belangrijk om de inname in deze gevallen te verhogen.

Een waardevolle toevoeging aan de dagelijkse voeding

Magnesium citraat met B6 heeft een aantal belangrijke gezondheidsvoordelen. Een tekort kan zorgen voor vervelende gezondheidsklachten die je liever wilt voorkomen. Een supplement met magnesium citraat met B6 kan een waardevolle toevoeging aan de dagelijkse voeding zijn. Het magnesium citraat met B6 van Gayavit is een kwalitatief magnesiumsupplement. Het supplement heeft een goede opneembaarheid en helpt je lichaam met het versterken van de gezondheid.

Magnesium is uitgeroepen tot het supplement van het jaar 2023!

Dit is een publieksprijs. Consumenten konden stemmen en Magnesium was de winnaar. Consumenten gaven aan dat ze het  voornamelijk gebruiken voor hun spieren, slaap, rust en ontspanning. En dat is begrijpelijk, want de wetenschappelijk onderbouwde gezondheidseffecten van magnesium spelen een belangrijke rol in ons algehele welzijn. Het ondersteunt meerdere functies in ons lichaam; zoals het behouden van soepele en sterke spieren, de overdracht van zenuwprikkels in onze hersenen en het behoud van sterke botten en tanden. Magnesium is een echt top product. Magnesium kan dus helpen te ontspannen en tegelijkertijd draagt het bij aan extra energie bij vermoeidheid.

Magnesium citraat en B6 Dailyvit

Winkelwagen
De waardering van gayavit.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 19 reviews.